Sex v génoch

31/01/2017

Libido máme v génoch

Vo svete existuje istá nerovnováha medzi mužmi a ženami. Jedna strana chce sexu veľa a často, a nevyberá si tak, druhá strana si vyberá viac a potrebuje viacej podnetov na dosiahnutie tej správnej nálady na sex.

Prečo je to tak? Prečo majú muži väčšie libido? Sú muži v tomto smere skazení častým pozeraním erotických filmov, alebo to je dnešnou spoločnosťou?

Odpoveď je prekvapivá – máme to v génoch, alebo presnejšie povedané, na vine je evolúcia.

 

Prečo evolúcia dala mužom väčší apetít na sex?

Ľudský mozog sa vyvíja už milióny rokov, naša evolúcia do podoby, v ktorej sme teraz preto prešla neskutočným množstvom situácií a zmien. Za takú dlhú dobu sa isté charakterové črty u jedného pohlavia prispôsobili ich postaveniu vo vzťahu.

Možno sme všetci kedysi začali v jednoduchej forme a žiadne pohlavie nemalo väčšiu chuť chuť na sex, ako to druhé. Ale postupom času si každé pohlavie našlo svoju rolu vo vzťahu. A to je hlavný dôvod, prečo máme vo väčšine prípadov, rozdielne libido podľa pohlavia.

Z evolučného hľadiska je najdôležitejšie rozmnožovanie sa. Takže v nasledujúcich riadkoch sa nebudeme pozerať na sex ako na momenty plné rozkoše, ale ako na pohlavný styk a jeho praktickú úlohu pri rozmnožovaní sa.

U mužov pohlavný styk znamená len krátky moment (v porovnaní s dĺžkou života), ktorý má za účel zistiť potomstvo. Úloha muža preto je nájsť si partnerku a oplodniť ju. Potom je takzvaná investícia muža už nižšia – stará sa o partnerku a potomka, no nemusí tomu venovať svoje telo a všetok čas.

U žien bola táto investícia ale oveľa väčšia. Ženy sa pri pohlavnom styku zaväzujú svojím telom – v ktorom budú 9 mesiacov nosiť potomka, a potom sa o neho ďalej intenzívne starať počas prvých rokov jeho života. Takže na rozdiel od mužov, žena stráca viac zo svojho času a prostriedkov.

Preto evolúcia „nastavila“ ženy tak, aby boli viac vyberavé a len tak sa nevrhali do situácií, ktoré ich môžu zaviazať na dlhodobo. Potrebujú komplexnejšie podnety, viac istoty a zázemia.

U mužov bola táto investícia tela, času a prostriedkov nižšia, takže k tomu pristupovali voľnejšie a takto mali sex častejšie. Čo sa odzrkadlilo v ich vývoji a zvykli si na častejší sex a stačí im na to jednoduchý podnet.

Teleportujme sa ale teraz z doby kamennej do dnešnej spoločnosti – hoci sa situácia zmenila drasticky, náš mozog sa takto nezmenil. Ten sa vyvíjal milióny rokov, tak potrebuje takisto dlhú dobu, aby sa zmenil v hlbšej miere. Takže mužom ostal ten voľnejší prístup a nižšie nároky na podnety k pohlavnému styku.

 

Staré nastavenie, nové problémy

Nastáva tu ale jeden problém – to isté „nastavenie“ mužov už po tisícky rokov je postavené pred veľké množstvo nových situácií dnešnej doby. Viac stresu v práci, viac starostí na pleciach, širšia škála rozptýlení a nové druhy chorôb. To sa môže spôsobiť poruchy erekcie alebo zníženú chuť na sex. Ale vďaka tradičnej medicíne a pokroku v technológii Vám aj na tieto problémy ponúkame prírodné riešenie – prírodný doplnok výživy Yellowvital, ktorý napomáha pri dosahovaní tvrdšej a lepšej erekcie, zvyšuje chuť na sex, zabraňuje predčasnej ejakulácii – a to všetko bez vedľajších účinkov.

co muzov netrapi
Viac článkov