Obava sexuálneho zlyhania u mužov

11/01/2015

Obava sexuálneho zlyhania u mužov

Čoho sa muži boja najviac? Jednou z často spomínaných odpovedí je zlyhanie. Či už v práci, v športe, alebo v rodine, muži nemajú radi zlyhanie. A ešte horšie je pre nich zlyhanie ich mužskosti pri sexe. Hoci tam to nevidí veľa ľudí, ako napríklad pri zlyhaní v športe, ale je to intímne prepojené s mužskou hrdosťou.

Žiaden muž sa nechce ocitnúť v situácii, keď nevie uspokojiť jeho roztúženú partnerku. Keď sa na ňu pozrie a v jej očiach vidí sklamanie alebo otázku - „tak čo, dnes to teda nedokončíme?“.

Tieto obavy mnohokrát poháňajú samé seba – ak má muž pochybnosti, tak ho to príliš rozptyľuje a stresuje, čo znamená nižší výkon alebo, v niektorých prípadoch žiadny. Keď sa toto stane, tak dané pochybnosti budú nabudúce ešte väčšie.

O čom muži často pochybujú pri sexe?

Najčastejším problémom je porucha erekcie – neschopnosť dosiahnuť erekciu potrebnú na uskutočnenie pohlavného styku. Teda aj neschopnosť dať svojej partnerke hlboký orgazmus. Samozrejme, sú aj iné možnosti – napríklad orálny sex, no dobre vieme, že na plné vychutnanie si celej noci potrebujeme aj pohlavný styk.

Ďalšou pochybnosťou môže byť neschopnosť dať partnerke orgazmus – možno je muž menej skúsený, možno táto partnerka potrebuje niečo iné, ako predošlá partnerka – v takejto situácii sa nejedná o nijakú poruchu a dá sa napraviť jednoducho. Stačí pozorne sledovať reakcie partnerky na isté podnety, alebo sa jej na to spýtať.

Treťou často spomínanou obavou mužov pri sexe je predčasná ejakulácia. V tomto prípade muž vie dosiahnuť erekciu potrebnú na pohlavný styk, no zároveň dosiahne orgazmus v krátkom čase, čo utlmí jeho libido a oslabí erekciu. Show sa skončí ešte predtým, ako poriadne začala.

 

Príčiny týchto obáv, hlavne prvého a tretieho prípadu, môžu byť ako psychologické, tak aj fyzické. Riešení je ale v dnešnej dobe tiež dosť – od rozhovorov s urológom, cez chirurgické zákroky, alebo napríklad v prípade predčasnej ejakulácii – používanie hrubších kondómov a prípravkov na znecitlivenie penisu. A je tu aj prírodné riešenie, ktoré si nevyžaduje toľko času a peňazí, ako iné riešenia, a zároveň nemá žiadne bočné efekty – výťažky z rastlín z tradičnej čínskej medicíny spojené v doplnku výživy Yellowvital. Takto môžete pomôcť svojmu telu pri zbavovaní sa problémov okolo poruchy erekcie, predčasnej erekcie alebo zníženej chuti na sex.

Viac článkov