Nevera žien a jej príčiny

11/01/2015

Nevera žien a jej príčiny

 

Veľa štúdií hovorí o tom, že 10% až 20%  mužov a žien v manželskom vzťahu budú skôr či neskôr neverní. A taktiež, že je to zhruba ten istý pomer u žien ako u mužov, napriek zaužívanému stereotypu, že muži podvádzajú viac.

blog obrázok nevera mužov

Aké sú hlavné dôvody nevery u žien?

Nech sa na to pozrieme akokoľvek, hlavné dôvody nevery u žien sa točia okolo emócií a potreby cítiť sa milovaná a ocenená, na rozdiel od mužov, kde sú dôvody orientované viac na sex ako fyzickú potrebu, bez zbytočných emócií.

 

Najčastejšie spomínaným dôvodom nevery u žien je pocit nepotrebnosti. Žena sa už necíti žiadaná, necíti od partnera túžbu po nej, či už vo forme bežného flirtovania, komplimentov, nezištných prejavov lásky alebo vo forme opory pre partnera v ťažkých situáciách. Ženy, ktoré sa necítia oceňované partnerom a uznávané ako rovnocenná a dôležitá súčasť vo vzťahu sú preto naklonené toto ocenenie hľadať u iných mužov.

Ďalším často udávaným dôvodom je vyprchaná intímnosť vo vzťahu. Na začiatku to je stále krásne. Jemné bozky, dotyky, prejavy lásky, dávanie darčekov a malých pozorností a prekvapení, dlhé senzuálne rozhovory – všetky tieto intímnosti ženu utvrdzujú vo vzťahu a jej láske k mužovi. No postupom času tieto prejavy lásky a pozornosti ustupujú bežnej rutine, práci a iným povinnostiam. Niektoré ženy sa preto vyberú tieto intímnosti hľadať u iného.

A v neposlednom rade je to neuspokojujúci sexuálny život. Vo vzťahu vyhasol oheň, muž už nejaví sexuálny záujem o ženu, ktorá sa preto už necíti príťažlivá. Alebo partner nemá záujem o pikantnejší sexuálny život, stačí mu bežná rutina a nudný sex. Je bežné, že sa do vzťahu postupom času vkradne monotónnosť, to patrí k životu. Partneri sa zdržujú častejšie v tých istých miestach a majú zabehnutú dennú rutinu, takže rôznorodosť a iskra v sexuálnom živote sa udržuje ťažšie.

Vo všetkých z týchto troch dôvodov, prečo sú ženy neverné, sa jedná o nezáujem zo strany muža. Príčin, prečo muž nemá záujem môže byť veľa, či už psychologických alebo aj fyzických. Častou príčinou bývajú ochorenia ako porucha erekcie, predčasná ejakulácia, znížená chuť na sex, ktoré znižujú mužove sebavedomie a aj preto sa možno stráni všetkého, kde sa tento problém môže ukázať. Našťastie tu existuje prírodné riešenie vo forme výživového doplnku Yellowvital.

Viac článkov